Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 206.50 €/t
Porumb MATIF 201.75 €/t
Rapiță MATIF 449.00 €/t
Grâu CBOT 550.25 ¢/b
Porumb CBOT 433.50 ¢/b
Soia CBOT 1,150.50 ¢/b
Șrot de soia CBOT 343.70 $/st
Ulei de soia CBOT 44.38 ¢/lb

Avanpremieră asupra raportului WASDE pentru luna februarie

Avanpremieră asupra raportului WASDE pentru luna februarie Estimările USDA pentru luna februarie cu referire la stocurile mondiale vor fi  reduse la culturile importante – grâu, porumb și soia.
  • Grâul  determină așteptări minime cu privire la modificările cifrelor stocurilor americane și globale. Astfel, pentru piața americană, stocurile finale au crescut cu 3 milioane de bușeli de la cifra din ianuarie, ajungând  la 839 de milioane de bușeli (22,8 milioane de tone). Pentru piața globală, estimările au fost reduse cu 50.000 Kt, cifra finală preconizată fiind în jur de 312,7 milioane tone.
  • La porumb,  raportul WASDE  va pune accentul pe stocurile de sfârșit de an comercial ale SUA, cu așteptări pentru o scădere modestă din cauza unei creșteri probabile a exporturilor.
  • Potrivit analiștilor chestionați de Agricensus, se așteaptă ca stocul final al SUA să fie de  aproximativ  34,6 milioane tone. Importurile totale ale Chinei se ridică până acum la 17,7 milioane de tone, mai mari decât prognoza Wasde de 17,5 milioane de tone. Cu prognozele de producție care vor fi reduse pentru Argentina, va exista o creștere mai mică a exporturilor din America de Sud, deoarece China încearcă să se concentreze în principal pe SUA pentru nevoile sale de import de porumb.  Biroul USDA din Brazilia estimează producția de porumb a tării la 105 milioane de tone iar pe cea a Argentinei la 47,5 milioane de tone.
  • Pentru soia, WASDE  preconizează reduceri ale stocurilor din SUA, nivelul producției din Brazilia și Argentina fiind probabil neschimbat, în ciuda precipitațiilor abundente. De asemenea, se așteaptă ca stocurile finale mondiale să fie de 83,5 milioane de tone, în scădere cu 800.000 de tone față de estimările anterioare.
Etichete: prețul grâului rapoarte USDA stocuri de porumb 2021 export import cereale pret cereale 2021 preț grâu 2021 cotații internaționale soia piața porumbului bursa cereale raport piata cerealelor

Mai multe știri

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.