Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 182.75 €/t
Porumb MATIF 174.00 €/t
Rapiță MATIF 413.50 €/t
Grâu CBOT 560.00 ¢/b
Porumb CBOT 412.25 ¢/b
Soia CBOT 1,143.00 ¢/b
Șrot de soia CBOT 334.00 $/st
Ulei de soia CBOT 44.62 ¢/lb

Temperaturile ridicate au afectat producția de porumb și floarea soarelui

Temperaturile ridicate au afectat producția de porumb și floarea soarelui
  • Raportul MARS al Comisiei Europene pentru luna august, lansat ieri, consideră că în sudul și vestul României culturile de vară suferă de un nivel scăzut de umiditate a solului, din cauza temperaturilor peste medie înregistrate aici. Mai ales căldurile în exces au avut un impact negativ asupra fertilității florilor de porumb. Centrul, nordul și estul României a cunoscut condiții mai favorabile, cu precipitații mai apropiate de valorile sezoniere. În consecință, prognozele de randament pentru culturile de vară au fost revizuite ușor negativ.
  • La porumb boabe, se preconizează un randament de 6,08 t/ha, în scădere de la estimarea lunii trecute de 6,23 t/ha dar în creștere față de anul trecut – 4,11 t/ha și peste media ultimilor 5 ani – 5,65 t/ha.
  • La floarea-soarelui  se preconizează un randament de 2,64 t/ha, în scădere  de la estimarea de luna trecută de 2,74 t/ha, dar peste media ultimilor 5 ani, de 2,46 t/ha.
  • Randamentul la soia a rămas nemodificat, la 2,40 t/ha, în creștere față de media ultimilor 5 ani care este de 2,35 t/ha.
Etichete: prețul cerealelor portul Constanța preț porumb FOB Constanța preț floarea soarelui DAP Constanța semințe oleaginoase cotații floarea soarelui cotații porumb producție 2021 tranzacții cereale export cereale

Mai multe știri

Protestele fermierilor români se fac auzite

Protestele fermierilor români se fac auzite

Solicitările protestatarilor sunt cu mai multe fațete, dar sunt centrate pe considerația ridicată a asigurărilor și accizele la motorină, precum și îngrijorările cu privire la termenele prelungite pentru primirea subvențiilor agricole

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.