Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 246.75 €/t
Porumb MATIF 213.50 €/t
Rapiță MATIF 478.75 €/t
Grâu CBOT 651.25 ¢/b
Porumb CBOT 452.50 ¢/b
Soia CBOT 1,228.00 ¢/b
Șrot de soia CBOT 368.80 $/st
Ulei de soia CBOT 45.27 ¢/lb

Seceta continuă să limiteze producția culturilor de vară din România

AgriPortal |21.09.2021
584
Seceta continuă să limiteze producția culturilor de vară din România
  • La nivelul Uniunii Europene  raportul MARS face modificări negative ale previziunilor de randament pentru majoritatea culturilor de vară - cu excepția porumbului verde - deși acestea rămân peste media ultimilor 5 ani.
  • Revizuirile descendente se datorează în principal impactului condițiilor calde și uscate în sudul și estul Europei asupra culturilor de porumb și floarea-soarelui.
  • Pentru România, începutul cald și uscat al lunii august în sudul și sud-estul țării, cu temperaturi de peste 40° C,  a fost întrerupt de episoade ușoare de precipitații în a doua jumătate a lunii.
  • Cu toate acestea, condițiile de secetă din aceste regiuni au continuat să limiteze creșterea culturilor și de aceea perspectivele privind randamentul porumbului au fost revizuite în jos, deși rămân în continuare cu mult peste valoarea de anul trecut și ușor peste media ultimilor 5 ani.
  • De asemenea, raportul Mars revizuiește negativ pespectivele culturii de orez din țara noastră deoarece vremea mai rece decât de obicei din primăvară a împiedicat etapele timpurii de dezvoltare a orezului, în special în estul României (regiunea Brăila).  Previziunile privind randamentul pentru celelalte culturi de vară rămân în mare parte neschimbate în raport cu estimările din luna august.
  • La porumb boabe, se preconizează un randament de 5,79 t/ha, în scădere de la estimarea lunii trecute de 6,08 t/ha dar în creștere față de anul trecut – 4,11 t/ha și peste media ultimilor 5 ani – 5,65 t/ha.
  • La floarea-soarelui,  se preconizează un randament de 2,61 t/ha, în scădere  ușoară de la estimarea de luna trecută de 2,64 t/ha, dar peste media ultimilor 5 ani, de 2,46 t/ha.
  • La orez,  se preconizează un randament de 4,76 t/ha, în creștere față de randamentul anului trecut, de 4,49 t/ha, dar sub  media ultimilor 5 ani, de 4,89 t/ha.
  • Randamentul la soia a rămas nemodificat, la 2,40 t/ha, în creștere față de media ultimilor 5 ani care este de 2,35 t/ha.
 
 Etichete: prețul orezului portul Constanța preț porumb FOB Constanța preț floarea soarelui DAP Constanța orez cotații 2021 porumb tranzacții floarea soarelui recoltă 2021 tranzacții cereale cereale export

Mai multe știri

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.