Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 182.75 €/t
Porumb MATIF 174.00 €/t
Rapiță MATIF 413.50 €/t
Grâu CBOT 560.00 ¢/b
Porumb CBOT 412.25 ¢/b
Soia CBOT 1,143.00 ¢/b
Șrot de soia CBOT 334.00 $/st
Ulei de soia CBOT 44.62 ¢/lb

România are asigurat necesarul intern la grâu, porumb și floarea-soarelui

România are asigurat necesarul intern la grâu, porumb și floarea-soarelui
       Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a reactualizat suprafața totală afectată de secetă (din 37 județe), care a ajuns acum la 504.018 hectare, principalele culturi de primăvară calamitate fiind porumbul - 149.101 hectare, floarea soarelui -73.124 hectare și soia - 11.629 hectare.
       Ministrul Agriculturii, Petre Daea, în Ședința de Guvern de astăzi, a spus că producția  de porumb din acest an va acoperi cererea internă, dar „va fi mai puțin prezentă la export”. „Sigur, suntem la început la recoltatul porumbului, suntem la numai 7%, producțiile sunt diferite de la un județ la altul” și se va putea trage „o concluzie atunci când vom trece de 50%, vis-a-vis de producția pe care o prognozăm”.  Ministrul Daea a vorbit și de contextul actual al exporturilor de la Marea Neagră, unde România concurează la exportul de porumb cu Rusia și Ucraina.  
       În ceea ce privește producția de grâu, Petre Daea a reiterat o producție totală de 9 milioane tone, cantitate ce va acoperi „consumul intern și disponibilitățile pentru export”. De asemenea, șeful de la MADR a spus că recolta de floarea soarelui este strânsă de pe 45% din suprafața cultivată, prognozând o  „cantitate suficientă pentru a asigura prin procesare necesarul de consum pentru țară și disponibilități pentru export”.
 Etichete: preț floarea soarelui 2022 prețul porumbului azi preț grâu bursă CBOT ulei floarea soarelui cotații porumb bursă Matif tranzacții grâu piața uleiurilor vegetale 2022 soia cotații CBOT piața cerealelor din România

Mai multe știri

Protestele fermierilor români se fac auzite

Protestele fermierilor români se fac auzite

Solicitările protestatarilor sunt cu mai multe fațete, dar sunt centrate pe considerația ridicată a asigurărilor și accizele la motorină, precum și îngrijorările cu privire la termenele prelungite pentru primirea subvențiilor agricole

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.