Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 203.50 €/t
Porumb MATIF 194.50 €/t
Rapiță MATIF 459.00 €/t
Grâu CBOT 556.00 ¢/b
Porumb CBOT 435.50 ¢/b
Soia CBOT 1,174.00 ¢/b
Șrot de soia CBOT 344.40 $/st
Ulei de soia CBOT 45.89 ¢/lb

Programul Cargill RegenConnect se extinde și în România

Programul Cargill RegenConnect se extinde și în România Cargill a anunțat pe 23 mai că își extinde programul săuCargill RegenConnect care ajută fermierii să îmbunătățească sănătatea solului și să decarbonizeze lanțul de aprovizionare agricol  în 4 țări din Europa: România, Germania, Polonia și Franța. Programul va acorda compensații financiare fermierilor care adoptă practici agricole ecologice.

Programul RegenConnect nu numai că a primit feedback pozitiv din partea cultivatorilor și clienților săi, dar a fost recunoscut de Edison Awards 2023 pentru abordarea sa inovatoare de a crea un sistem alimentar mai rezistent și mai sigur.

Cargill își dorește ca „fermierii să fie fezabili din punct de vedere economic să implementeze practici durabile în întreaga lume”, a declarat Chantelle Donahue, vicepreședinte al lanțului de aprovizionare agricol al Cargill din America de Nord, continuând: „În acest mod agricultura și fermierii pot face parte din soluția climatică, ajutând la reducerea emisiilor, la îmbunătățirea calității și a utilizării apei, la creșterea randamentelor și la creșterea rezistenței solurilor noastre pentru următoarea generație. Viziunea noastră este de a face agricultura regenerativă un loc obișnuit în lanțul nostru global de aprovizionare, permițând fermierilor să producă alimente într-un mod mai durabil, sporind în același timp profitabilitatea și rezistența plantelor”.

Fermierii înscriși în program pot alege practicile care se potrivesc cel mai bine condițiilor unice de creștere ale exploatării lor, ajutând la captarea carbonului în sol, la creșterea rezistenței solului și la îmbunătățirea calității apei. Pe lângă faptul că oferă suport tehnic și resurse pentru a asigura succesul fermierilor, programul oferă participanților o oportunitate de piață de mediu, prin conectarea la una dintre cele mai mari companii din lume care caută în mod activ să-și reducă amprenta asupra mediului, susținând în același timp agricultura regenerativă.

Fermierii români eligibili sunt invitați să se înscrie în program în perioada 1 iunie - 15 iulie 2023, accesând regenconnect.cargill.com.
 Etichete: preț porumb FOB Constanța preț grâu 2023 șrot soia tranzacții ulei soia cotații CBOT export orz grâu bursă Matif porumb bursă CBOT șrot floarea soarelui tranzacții grain event furaje cotații floarea soarelui cotații porumb export

Mai multe știri

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.