Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 220.75 €/t
Porumb MATIF 213.50 €/t
Rapiță MATIF 399.75 €/t
Grâu CBOT 610.75 ¢/b
Porumb CBOT 592.50 ¢/b
Soia CBOT 1,329.50 ¢/b
Șrot de soia CBOT 401.40 $/st
Ulei de soia CBOT 47.86 ¢/lb

Portul Constanța ar putea fi punct de livrare pentru porumbul Euronext

Portul Constanța ar putea fi punct de livrare pentru porumbul Euronext Bursa Euronext privește România, cel mai mare exportator de porumb din Uniunea Europeană, ca o zonă fizică de livrare pentru contractele sale futures pe porumb, ca parte a unui impuls de creștere a activității sale de tranzacționare a contractelor. 

Nicholas Kennedy, Head of Commodities la  Euronext, a declarat pentru Reuters:  „Înainte de extinderea UE către țările est-europene eram exportatori neți, astăzi suntem importatori. Întrebarea este unde să fie habul, dacă dorim să captăm aceste fluxuri”. El a adăugat că bursa încă consultă operatorii cu privire la cum să dezvolte cel mai bine contractele și că urmărește și o nouă extindere pe Rin, fără a oferi detalii.

Bursa Euronext a lansat două noi puncte de livrare fizică pentru contractele futures în Dunkerque, nordul Franței, și Gent, Belgia, în 2019, pe lângă punctele inițiale de livrare din sud-vestul Franței. Punctul de livrare din România ar fi cel mai probabil în portul Constanța și va prelua porumb din UE.

Euronext este o bursă pan-europeană cu sediul la Paris și are 1.930 de emitenți listați pe bursele din Belgia, Franța, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia și Portugalia și o capitalizare de piață de aproximativ 6.300 de miliarde de euro în 2022.
 Etichete: preț porumb 2023 preț grâu port Constanța preț ulei soia export porumb grâu FOB Constanța portul Galați tranzacții porumb cotații Matif ulei soia cotații CBOT grâu tranzacții export rapiță grain event cât costă o tonă de grâu export orz

Mai multe știri

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2023. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.