Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 226.75 €/t
Porumb MATIF 208.00 €/t
Rapiță MATIF 463.50 €/t
Grâu CBOT 571.25 ¢/b
Porumb CBOT 440.50 ¢/b
Soia CBOT 1,160.00 ¢/b
Șrot de soia CBOT 359.60 $/st
Ulei de soia CBOT 43.91 ¢/lb

Numărul fermelor mici se va reduce mult în următorii ani

AgriPortal |29.01.2024
150
Numărul fermelor mici se va reduce mult în următorii ani
Conform unui studiu realizat de Universitatea Tehnică din München, numărul fermelor agricole mici se va înjumătăți în următorii 20 de ani, deoarece cele mai multe vor dispărea pentru că nu vor putea îndeplini cerințele financiare și costurile de investiții ridicate, care să asigure protejarea mediului.

Faptul că fermele mai mici sunt supuse presiunii economice nu este o realitate nouă, acest aspect a început odată cu globalizarea și orientarea către piața mondială care face ca prețurile să fluctueze mai mult decât înainte, iar dinamica pieței este dată de marile companii.

Dar conversia în continuare a fermelor agricole în companii eficiente din punct de vedere economic, digitalizate, care îndeplinesc, de asemenea, cerințele crescânde de protecție a mediului (și bunăstare a animalelor pentru fermele zootehnice), va necesita un volum mare de investiții, și va crește presiunea de a forma unități de operare din ce în ce mai mari, mai ales că fermele mai mari vor primi mai multă finanțare prin subvenții.

Pentru ca fermele mici să reziste în aceste condiții, Comisia Europeană ar trebui să redistribuite mai multe fonduri către acestea și, eventual, să introducă un plafon pentru fermele mari, astfel încât odată ce se ajunge la o anumită dimensiune, să nu mai fie plătite subvenții către ele - un pas important pentru a împiedica „moartea fermelor”, conform analiștilor de la DZ Bank.
 



Etichete: preț grâu 2024 preț orz FOB Constanța preț porumb DAP Constanța ulei rapiță cotații ulei soia bursă CBOT export sorg cereale rusești grain event EuroGrain 2024 cât costă o tonă grâu cât costă o tonă porumb export rapiță

Mai multe știri

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.