Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 356.75 €/t
Porumb MATIF 341.00 €/t
Rapiță MATIF 633.00 €/t
Grâu CBOT 921.50 ¢/b
Porumb CBOT 677.50 ¢/b
Soia CBOT 1,364.75 ¢/b
Șrot de soia CBOT 403.20 $/st
Ulei de soia CBOT 65.35 ¢/lb

Investiții arabe în România pentru transportul cerealelor

Investiții arabe în România pentru transportul cerealelor DP World  - o companie multinațională cu sediul în Dubai, Emiratele Arabe Unite, specializată în logistică, operațiuni ale terminalelor portuare și alte servicii maritime și terestre - lucrează pentru a facilita exporturile de cereale din Ucraina prin România utilizând un terminal de cale ferată recent autorizat în Dornești, Suceava, lângă granița dintre România și Ucraina, pentru a aduce mai multe fluxuri de cereale către portul Constanța pe calea ferată. Noua legătură feroviară va conecta Vadul-Siret din Ucraina cu terminalul hub al companiei din Portul Constanța, via Dornești. Gara Dornești a fost transformată rapid într-un terminal funcțional de către DP World pentru a reduce aglomerația din Constanța și a servi expansiunii multimodale a companiei în România.

Cosmin Carstea, CEO al DP World România, a comentat pe site-ul de știri The Loadstar că noul serviciu feroviar ar putea rula cu până la cinci călătorii dus-întors pe săptămână, iar trenurile ar putea transporta până la 50 de containere. Pe lângă faptul că va ajuta cerealele ucrainene să găsească noi rute feroviare către România, terminalul de la Dornești va spori și prezența companiei DP World în țară. Pe lângă terminalele sale hub din portul Constanța și Dornești, DP World, la începutul lunii mai, a demarat construcția unui nou terminal logistic multimodal la Aiud, în regiunea Transilvaniei. După cum a comentat compania, „peste 50 la sută din PIB-ul industrial al României provine din regiunea extinsă a Transilvaniei, iar terminalul de la Aiud va juca un rol cheie în extinderea comerțului global al țării, oferind în același timp o infrastructură robustă într-o regiune în care în mod tradițional aceasta lipsea”.
 Etichete: prețul porumbului 2022 preț cereale FOB Constanța preț grâu DAP Constanța porumb bursă CBOT grâu bursă Matif tranzacții floarea soarelui rapiță cotații Matif tranzacții cereale cât costă o tonă de porumb ulei floarea soarelui tranzacții

Mai multe știri

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2022. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.