Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 246.75 €/t
Porumb MATIF 213.50 €/t
Rapiță MATIF 478.75 €/t
Grâu CBOT 651.25 ¢/b
Porumb CBOT 452.50 ¢/b
Soia CBOT 1,228.00 ¢/b
Șrot de soia CBOT 368.80 $/st
Ulei de soia CBOT 45.27 ¢/lb

Grâul românesc ar putea fi listat la Bursa din Chicago

AgriPortal |03.08.2022
378
Grâul românesc ar putea fi listat la Bursa din Chicago
       Conform Bloomberg, Grupul CME ia în considerare listarea de noi contracte futures pe grâu, deoarece comercianții se feresc de contractul existent deja pentru grâul de la Marea Neagră - bazat pe grâul rusesc, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina și a sancțiunilor impuse de comunitatea internațională federației. Bursa din Chicago, una dintre cele mai mari burse din lume, s-a consultat cu comercianții și brokerii cu privire la începerea unui contract pentru grâul românesc.
       Noul contract futures pentru grâu românesc ar putea fi decontat în numerar și pe baza evaluărilor de preț făcute de către S&P Global Platts. Negocierile sunt în stadii incipiente iar știrile recente despre primul transport de cereale care va naviga din porturile ucrainene la începutul acestei săptămâni ar putea ajuta la schimbarea orientării participanților pe piață, care ar prefera să respecte contractul existent.
       Contractul futures pe grâul de la Marea Neagră al CME - lansat în 2017 - a fost punctul de referință pentru a acoperi cerealele din regiune până la izbucnirea războiului, dar numărul de contracte a scăzut după ce invazia Rusiei a perturbat fluxurile din această regiune. Contractul este decontat în numerar și se bazează pe prețul Platts pentru grâul rusesc încărcat în portul Novorossiysk.
       Aceasta nu este prima dată când CME se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește contractele futures pe cerealele de la Marea Neagră. Bursa a introdus un contract livrat fizic în 2012, doar pentru a-l anula în 2019, după ce nu a reușit să atragă tranzacții. Totuși, pe piață rămâne preocuparea că instabilitatea politică din Marea neagră încă face dificilă lansarea de contracte în regiune.
 
 Etichete: preț grâu bursă CBOT preț porumb bursă matif preț orz DAP Constanța tranzacții cereale soia bursă CBOT ulei soia cotații ulei rapiță tranzacții piața cerealelor 2022 rapiță cotații Matif

Mai multe știri

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.