Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 356.75 €/t
Porumb MATIF 341.00 €/t
Rapiță MATIF 633.00 €/t
Grâu CBOT 921.50 ¢/b
Porumb CBOT 677.50 ¢/b
Soia CBOT 1,364.75 ¢/b
Șrot de soia CBOT 403.20 $/st
Ulei de soia CBOT 65.35 ¢/lb

Compania Louis Dreyfus a intrat pe piața cerealelor din România

Compania Louis Dreyfus a intrat pe piața cerealelor din România        Unul dintre cei mai mari patru traderi de materii prime agricole din lume, grupul francez Louis Dreyfus (LDC), cu o istorie de 171 de ani, a luat decizia de a intra pe piața cerealelor din România. Până acum, LDC mai fusese prezent în România indirect, prin parteneriate comerciale cu companii locale, achiziționând cereale românești și vânzându-le în alte țări (ultima achiziție de acest fel a fost în luna iulie, când a cumpărat 60 kilotone de grâu românesc pentru Egipt). Considerată una dintre cele mai mari afaceri de familie din lume, Louis Dreyfus Company a fost înființată în 1851, în Alsacia (Franța), de către Léopold Louis-Dreyfus. În 2021, grupul francez a trecut în proprietatea fondului de investiții din Abu Dhabi ADQ deoarece Margarita Louis-Dreyfus (acționar majoritar) a vândut 45% din acțiuni, tranzacția estimându-se la 457 milioane de dolari. Restul de 55% din acțiuni se află la mai mulți membri ai familiei Dreyfus.
       Pe lângă comerțul cu materii prime agricole, LDC se ocupă de operațiuni în procesarea alimentelor, transportul internațional de mărfuri, producția de textile, de furaje pentru animale, de produse cosmetice și farmaceutice, telecomunicații, bioenergie imobiliare și finanțe. Totodată, Louis Dreyfus deține și un fond de investiții, cu un portofoliu format din companii precum Benson Hill, Food Works, AquaSpark, Gathered Foods și Comet Bio.
 Etichete: prețul grâului azi preț secară 2022 preț orz port Constanța piața grâului export orz ovăz tranzacții secară cotații export cereale cât costă o tonă de grâu piața orzului cât costă o tonă de porumb

Mai multe știri

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2022. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.