Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 236.75 €/t
Porumb MATIF 211.50 €/t
Rapiță MATIF 468.00 €/t
Grâu CBOT 612.75 ¢/b
Porumb CBOT 450.00 ¢/b
Soia CBOT 1,179.75 ¢/b
Șrot de soia CBOT 368.40 $/st
Ulei de soia CBOT 43.68 ¢/lb

CE scade și mai mult randamentul porumbului românesc

AgriPortal |20.09.2022
530
CE scade și mai mult randamentul porumbului românesc
Raportul MARS al Comisiei Europene, cu referire la starea culturilor de vară, preconizează recolte slabe în România la porumb, floarea soarelui și soia, a căror recoltare a început în ultima decadă a lunii august. Precipitațiile abundente au sosit târziu în acest sezon, fără a îmbunătăți semnificativ condițiile de umiditate a solului și au fost combinate cu temperaturile calde continue. Condițiile de vară secetoase au continuat în perioada analizată până în prima decadă a lunii august. De atunci, România a cunoscut precipitații abundente, depășind de două ori media multianuală în majoritatea regiunilor. Cu toate acestea, nivelurile ridicate de evaporare au limitat îmbunătățirea condițiilor de umiditate a solului, care au rămas extrem de scăzute. Ploile sosite târziu nu au îmbunătățit starea culturilor de vară ci au condus  la o etapă mai scurtă de umplere a boabelor de porumb și floarea-soarelui boabe și a afectat negativ potențialul lor de producție. În consecință, prognoza de randament a CE a fost revizuită în scădere.
  • La porumb boabe, se preconizează un randament de 4,25 t/ha, în scădere cu 28% față de anul trecut – 5,90 t/ha și peste media ultimilor 5 ani – 5,99 t/ha.
  • La floarea-soarelui, se preconizează un randament de 2,15 t/ha, neschimbat față de luna trecută, dar în scădere față de 2021, de 2,54 t/ha, și sub media ultimilor 5 ani, de 2,61 t/ha.
  • Randamentul la soia este modificat și el, la 1,92 t/ha, în scădere față de media ultimilor 5 ani care este de 2,43 t/ha.
 
 
 Etichete: prețul porumbului azi preț soia FOB Constanța preț grâu DAP Constanța porumb bursă CBOT grâu bursă Matif tranzacții ulei soia ulei rapiță cotații tranzacții cereale piața orzului export porumb piața soiei

Mai multe știri

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.