Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 221.00 €/t
Porumb MATIF 218.75 €/t
Rapiță MATIF 476.25 €/t
Grâu CBOT 554.25 ¢/b
Porumb CBOT 406.75 ¢/b
Soia CBOT 1,142.75 ¢/b
Șrot de soia CBOT 378.40 $/st
Ulei de soia CBOT 47.11 ¢/lb

Prognozele pentru producția de porumb din UE au scăzut din nou

AgriPortal |24.08.2022
298
Prognozele pentru producția de porumb din UE au scăzut din nou
       Condițiile calde și uscate continue în UE au condus la reducerea în continuare a perspectivelor de randament pentru recoltele de vară 2022/23 de către Comisia Europeană (CE) în cel mai recent raport de monitorizare a culturilor (MARS) publicat luni. Randamentul pentru porumb boabe în blocul comunitar este scăzut la 6,63 t/ha, în scădere cu 8,5% față de estimarea din iulie și cu 16% mai mic decât media ultimilor cinci ani.
       În estimările Comisiei Europene privind cererea și oferta de cereale, publicate la sfârșitul lunii iulie, producția de porumb pentru uniune este fixată la 65,83 milioane tone pentru sezonul 2022/23. Aceasta se bazează pe un randament de 7,22 t/ha și o suprafață cultivată de 9,12 milioane hectare. Cu toate acestea, dacă luăm cea mai recentă prognoză privind randamentul de porumb din raportul MARS și o aplicăm zonei UE, producția de porumb din UE ar fi de 60,45 milioane tone (apropiată de prognoza USDA din raportul Wasde din august, de 60 milioane tone). Aceasta este cu peste 5 milioane de tone mai mică decât cea estimată în prezent. Dacă se realizează, aceasta ar fi cea mai scăzută producție de porumb din UE din 2015. De precizat că consultanța Stratégie Grains, în cel mai recent comunicat al său, a redus producția de porumb din UE cu 10 milioane tone față de luna iulie, la 55,4 milioane tone, din cauza vremii calde din timpul polenizării.
       Condiții similare calde și uscate din SUA provoacă, de asemenea, îngrijorare cu privire la starea culturii de porumb, USDA reducând din nou evaluările privind starea recoltei în raportul Crop Progress din această săptămână, 55% din recolta de porumb din SUA fiind evaluată de la „bună” la „excelent” la 21 august, în scădere cu 2 puncte procentuale față de săptămâna precedentă.
       Incertitudinea în jurul culturii globale de porumb din acest sezon adaugă sprijin piețelor cerealelor, porumbul acționând ca plafon de preț pentru alte cereale, inclusiv pentru grâu iar schimbările vremii atât în ​​UE, cât și în SUA vor fi un punct de supraveghere pentru piețele globale de cereale în următoarele câteva săptămâni, până când impactul real al condițiilor calde și uscate va fi evaluat, când începe recoltarea.
 Etichete: prețul porumbului 2022 preț floarea soarelui FOB Constanța preț grâu DAP Constanța porumb bursă CBOT grâu bursă Matif tranzacții orz rapiță cotații Matif tranzacții cereale cât costă o tonă de porumb export grâu

Mai multe știri

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.