Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 269.00 €/t
Porumb MATIF 218.50 €/t
Rapiță MATIF 489.00 €/t
Grâu CBOT 712.75 ¢/b
Porumb CBOT 469.25 ¢/b
Soia CBOT 1,248.50 ¢/b
Șrot de soia CBOT 388.10 $/st
Ulei de soia CBOT 45.24 ¢/lb

Politica americană afectează prețul la porumb și soia CBOT

AgriPortal |24.08.2021
93
Politica americană afectează prețul la porumb și soia CBOT
  • Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (APE) urmează să trimită la Casa Albă un proiect de revizuire a cotelor de amestecare a biocombustibililor în carburanți, marcând un pas cheie în efortul administrației Biden de a echilibra interesele comune industriei petroliere și producătorilor agricoli de porumb și soia.
  • Oficialii APE i-au anunțat pe parlamentari și părțile interesate din industrie că revizuirea planului de la Casa Albă este iminentă, stabilind cât de mult combustibil regenerabil trebuie amestecat în benzină și motorină în 2021 și 2022.
  • Surse din cadrul administrației Biden se așteaptă la o ușoară reducere a cantității de biocombustibili, lucru care ar putea fi o lovitură pentru producătorii de etanol pe bază de porumb și biodiesel pe bază de soia.
  • Susținătorii producției de biocombustibili au avertizat că orice mișcare de reducere a cotelor riscă să-i afecteze pe producătorii din Centura de Porumb și ar fi văzută ca o trădare a promisiunii campaniei electorale a președintelui Joe Biden de a proteja programul SUA pentru standardul de combustibil regenerabil,  care se știe că îi susține pe producătorii de porumb.
  • Prețurile la porumb, principala materie primă folosită la fabricarea etanolului, au scăzut în ultimul timp, alimentate de aceste zvonuri, contractele futures CBOT la porumb fiind deja sub presiunea cererii slabe din partea procesatorilor. De asemenea, contractele futures pentru uleiul de soia, folosit pentru a produce biodiesel, au scăzut în ultimele zile.  În cazul în care administrația Biden ar alege să reducă cererea de biocombustibili și cerințele de amestecare, acest lucru ar adăuga o altă notă bearish asupra prețurilor la porumb și soia, care deja sunt acum fragile pe piață. 
 
 Etichete: prețul cerealelor azi preț porumb DAP Constanța prețul porumbului 2021 soia cotații bursă CBOT porumb cotații bursă Matif semințe oleaginoase tranzacții uleiuri vegetale cotații tranzacții cereale export cereale

Mai multe știri

ȘTIRI IMPORTANTE

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.