Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF 235.75 €/t
Porumb MATIF 209.25 €/t
Rapiță MATIF 441.25 €/t
Grâu CBOT 579.50 ¢/b
Porumb CBOT 477.25 ¢/b
Soia CBOT 1,296.25 ¢/b
Șrot de soia CBOT 388.20 $/st
Ulei de soia CBOT 60.85 ¢/lb

Participă la Săptămâna Cerealelor de la Londra organizată de IGC

Participă la Săptămâna Cerealelor de la Londra organizată de IGC Consiliul Internațional pentru Cereale (IGC), un forum global pentru cei care activează în domeniul agricol, organizează în perioada 12 - 13 iunie 2023, la Londra, conferința anuală IGC, sub titlul „Săptămâna Cerealelor”.

Evenimentul are loc pe parcursul a două zile întregi, prima dintre acestea fiind de obicei dedicată discuțiilor despre provocările, riscurile și oportunitățile din comerțul global. Ziua a doua a evenimentului cuprinde o serie de workshopuri specifice mărfurilor agricole, care acoperă probleme de actualitate ce afectează piețele pentru cereale, orez, semințe oleaginoase, leguminoase și sectoare conexe. Printre temele care vor fi abordate, spicuim:
  • Dezvoltarea unei abordări reziliente a securității alimentare în contextul schimbătilor economice contrastante;
  • Strategii de pregătire pentru securitatea alimentară;
  • Îmbunătățirea productivității și sustenabilității în sectorul cerealelor
  • Examinarea rolului comerțul electronic în realizarea securității alimentare pe piețele volatile
  • Perspective pentru sectorul de morărit pe fondul schimbării dinamicii comerciale și a logisticii
O reorientare a Conferinței în ultimii ani a condus la extinderea publicului țintă prin implicarea companiilor din nenumărate sectoare conexe, cuprinzând producție, comerț, transport maritim și logistică, precum și sectorul bancar și financiar.  IGC colaborează activ cu mai multe organizații internaționale, cum ar fi Organizația Internațională a Zahărului (ISO), Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), ca parte a secretariatului AMIS-G20, Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și Organizațiapentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). În plus, din 2018, IGC a dezvoltat relații de colaborare cu organizații regionale, cum ar fi Med-Amin, Comisia Economică Eurasiatică, AfricaRice și Institutul pentru Dezvoltarea Cooperării Agricole în Asia (IDACA).

Pentru mai multe informații accesați aici pagina oficială a evenimentului.