Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF ***.** €/t
Porumb MATIF ***.** €/t
Rapiță MATIF ***.** €/t
Grâu CBOT ***.** ¢/b
Porumb CBOT ***.** ¢/b
Soia CBOT ***.** ¢/b
Șrot de soia CBOT ***.** $/st
Ulei de soia CBOT ***.** ¢/lb

Analiști ai StoneX și CME vor conferenția la EuroGrainHub Exchange&Forum

AgriPortal | 09.03.2023
104
Analiști ai StoneX și CME vor conferenția la EuroGrainHub Exchange&Forum
Evenimentul EuroGrainHub Exchange & Forum din București, 26-28 aprilie 2023, organizat de AgriPortal România în colaborare cu AgroPortal Bulgaria și UkrAgroConsult, va aduce în fața producătorilor și comercianților români de cereale analiști de top de la mari companii de consultanță agricolă și comercială din Europa și din întreaga lume.

Astăzi vă prezentăm, pe scurt, o avanpremieră la workshopul cu tema Strategii de acoperire pentru a proteja riscul de preț susținut de doi reprezentanți de marcă ai companiei StoneX și ai Grupului CME. Managementul riscului în tranzacțiile cu cereale este un subiect bine discutat în Europa de Est, mai ales acum când este în plină desfășurare un conflict în Regiunea Mării Negre, precum și în țările din cadrul MENA (din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord). Scopul acestui workshop este de a îi familiariza pe participanții de pe piața cerealelor și semințelor oleaginoase, la un nivel intermediar de informare,  cu privire la strategiile pe care firmele comerciale le pot folosi pentru a-și proteja riscul de preț.

Astfel, Matt Ammermann (Manager pentru riscurile mărfurilor la StoneX) și Eric Hasham (Senior Director la grupul CME) vor vorbi participanților despre concepte economice cheie pentru comerțul cu cereale:
  • Contracte futures pentru porumb, concepte de bază și tehnici de arbitraj „spread”;
  • Cerința de marjă, apelul de marjă, management, compensare vs. tranzacții bilaterale;
  • Stabilirea prețurilor și valoarea Delta;
  • Accesarea contractelor futures CME și marje de opțiuni pentru acoperirea riscului;
  • Strategii, analize tehnice și tendințe de urmărit.
Precizăm că înregistrarea pentru acest workshop este disponibilă pentru companiile care participă la EuroGrainHub Exchange & Forum în perioada 27-28 aprilie 2023, la București. Pentru mai multe informații accesați aici pagina oficială a evenimentului sau solicitați informații la adresa de e-mail registrations@eurograinevents.com.