Intrare Căutare Căutare

EURONEXT

Grâu MATIF ***.** €/t
Porumb MATIF ***.** €/t
Rapiță MATIF ***.** €/t
Grâu CBOT ***.** ¢/b
Porumb CBOT ***.** ¢/b
Soia CBOT ***.** ¢/b
Șrot de soia CBOT ***.** $/st
Ulei de soia CBOT ***.** ¢/lb

Agenția APK-Inform vă invită la VegOils&Meals Trade în Spania

AgriPortal | 30.04.2024
248
Agenția APK-Inform vă invită la VegOils&Meals Trade în Spania
APK-Inform deschide noi orizonturi în Europa!

Conferința internațională VegOils&Meals Trade, organizată de agenția ucraineană APK-Inform, la care AgriPortal România este partener media, va avea loc pe 14 iunie, la Sevilla, în Spania și este dedicață pieței UE a semințelor oleaginoase și a subproduselor acesteia, cu accent pe uleiurile vegetale premium.

Conferința se va ține în Spania pentru că țara mediteraneană este unul dintre jucătorii cheie pe piața semințelor oleaginoase din Europa de Vest și un loc unde se intersectează rute comerciale importante între Europa de Vest, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și America Latină. În plus, Spania este unul dintre cei mai mari importatori ai UE de boabe de soia (cota de 27%), șroturi (14%) și uleiuri vegetale (22%).

În acest sezon, Spania a devenit al patrulea cel mai mare importator de ulei de floarea-soarelui ucrainean dintre țările UE și al doilea cel mai mare cumpărător de ulei de floarea soarelui cu conținut oleic ridicat în clasamentul general al țărilor UE, cu o pondere de 17%. De asemenea, Spania reprezintă 7% din totalul exporturilor de șroturi din semințe oleaginoase ucrainene către UE, și este al doilea cel mai mare importator de șrot de rapiță ucraineană. Prin urmare, agenda conferinței va aborda particularitățile furnizării și consumului de uleiuri și șroturi vegetale din originile Mării Negre pe piețele vest-europene.

Printre alte subiecte ce vor fi dezbătute la Sevilla, amintim:
 • Perspective pentru producția de semințe oleaginoase în lume, în special în UE și regiunea Mării Negre în sezonul 2024/25
 • Tendințele globale ale pieței globale a uleiurilor vegetale: rezultate pentru anul sezonulș 2023/24 și previziuni pentru sezonul 2024/25
 • Logistica ca una dintre principalele provocări pentru piața agrară, ce câștigă amploare globală
 • Piața europeană a uleiurilor vegetale: principalii jucători, producție, consum
 • Piața uleiului de floarea soarelui: tendințe și caracteristici ale sezonului 2023/24, concurența cu uleiul de soia
 • Piața europeană a uleiurilor vegetale premium
 • America Latină ca furnizor cheie de semințe oleaginoase
 • Piața biocombustibililor: tendințe cheie, jucători cheie, perspective de segment
 • Cerințe de calitate pentru produsele cheie din semințe oleaginoase furnizate pe piața UE: opinia experților
 • Green Deal în agricultură: tendințe și perspective
 • Integrarea europeană a Ucrainei ca jucător cheie pe piața agricolă globală
 
Conferința internațională VegOils&Meals Trade se adresează procesatorilor de semințe oleaginoase, comerciantilor, producătorilor, organizațiilor din industrie, experților agricoli naționali și internaționali, producatorilor de echipamente precum și marilor exportatori și consumatori de semințe oleaginoase și produse prelucrate.

Precizăm că limba în care se vor ține dezbaterile conferinței este engleza iar pentru mai multe informații puteți contacta aici organizatorii evenimentului.
 
Noile provocări alimentare și logistice necesită soluții moderne și îndrăznețe!